Conducerea companiei BMW planuieste sa creeze versiuni speciale ale masinilor sale pentru piata auto din China. "Exista mai multe modalitati de abordare a acestei piete", a declarat un purtator de cuvant al constructorului german, citat de site-ul Reuters.com. Potrivit sursei mentionate, BMW a pus deja la dispozitia clientilor din China o versiune mai lunga a modelului din seria 7. Cu toate acestea, reprezentantul BMW a precizat ca ajustarile aduse produselor companiei germane nu vor aparea pe piata auto chineza prea curand.
Aceste declaratii au fost facute in urma unui articol publicat in cotidianul german Sueddeutsche Zeitung, in care se arata ca BMW planuieste lansarea unei versiuni modificate a modelului din seria 5 in China, anul acesta, care sa includa mai multe accesorii de lux decat versiunea europeana. Totodata, cotidianul german mentioneaza ca noua masina va fi produsa de Brilliance, partenerul chinez al BMW.
Potrivit sursei citate, China a devenit recent o piata foarte importanta pentru masinile de lux produse de BMW. In primul trimestru al acestui an, compania germana a comercializat 1.680 de masini BMW seria 7 in China, piata de aici devenind a doua ca dimensiune pentru acest model, dupa cea din Statele Unite.