Bancpost a blocat, in urma cu cateva zile, o parte dintre cardurile proprii de frica unor tranzactii suspecte. Banca s-a vazut nevoita sa spuna pas la o parte dintre cardurile Millennium dupa ce, in perioada sarbatorii pascale, a constat o crestere a numarului de "tranzactii suspecte".
Reprezentantii institutiei nu au spus in ce au constat aceste "tranzactii suspecte", dar au comunicat ca o parte dintre sesizari au venit de la clientii care detin astfel de carduri de debit. Masura se aplica doar pentru operatiunile de extragere de numerar, platile la comercianti si tranzactiile pe internet fiind permise. "Deoarece in perioada sarbatorilor de Paste s-a observat o crestere a numarului de tranzactii suspecte cu carduri de salarii tip Millennium, Bancpost a oprit de la tranzactiile cu numerar la ATM (bancomat) cardurile asupra carora au existat suspiciuni de frauda, masura aplicandu-se doar cardurilor de tip Millennium. Pentru evitarea in viitor a unor situatii similare si cresterea gradului de protectie, toate cardurile blocate sunt in curs de a fi reemise, clientii urmand a fi anuntati cand vor reintra in posesia lor", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.
Pentru clientii care au avut totusi nevoie de bani, Bancpost a decis mentinerea sucursalelor deschise conform orarului normal de lucru. Astfel, posesorii cardurilor blocate au putut ridica banii aflati in cont direct de la casieriile institutiei. BCR a anuntat si ea ca, sambata de la ora 23:00 si pana duminica, functionarea sistemului informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri a fost intrerupta. In acest interval nu au putut fi operate tranzactii cu cardurile bancii, iar reteaua de ATM-uri si POS-uri nu a fost operationala.