14 birouri vamale situate la fron-tiera cu Ungaria si cinci de la fron-tiera cu Bulgaria se vor inchide incepand cu 1 ianuarie 2007, se arata intr-un comunicat emis de Guvern. Decizia Executivului a fost determinata de necesitatea adaptarii la normele si practicile comunitare din domeniul vamal, potrivit carora este necesara eliminarea controlului vamal la frontiera cu Ungaria si Bulgaria. Reglementarile vamale co-munitare se vor aplica si pe teritoriul Romaniei, incepand cu 1 ianuarie 2007.
Birourile vamale de la frontiera cu Ungaria care se vor inchide la inceputul anului viitor sunt Petea, Urziceni, Carei, Valea lui Mihai, Sacuieni, Episcopia Bihorului, Bors, Salonta, Salonta CFR, Varsand, Curtici, Nadlac, Turnu si Cenad. La frontiera cu Bulgaria se vor inchide birourile din Oltenita, Calarasi, Ostrov, Negru Voda si Vama Veche. Bunurile din dotarea acestor birouri vamale de frontiera vor fi transferate catre celelalte birouri vamale.
Mai trebuie spus ca Romania a adoptat in cursul acestui an noul Cod Vamal, care este complet armonizat cu acquisul comunitar, intreaga activitate vamala fiind concordata cu cerintele impuse de calitatea Romaniei de stat cu drepturi depline in cadrul Uniunii Europene. (S.N.)