Statiunea Sinaia a gazduit, la sfirsitul saptaminii trecute, sedinta de analiza a activitatii desfasurate anul trecut de catre comisariatele judetene ale Garzii Nationale de Mediu, la aceasta sedinta fiind prezent si comisarul general Silvian Ionescu.

"In urma analizei si a evaluarii activitatii de anul trecut, Garda Judeteana de Mediu Galati s-a clasat pe locul al doilea pe tara, dupa institutia din Bucuresti. In cursul anului 2006 comisarii Garzii de Mediu Galati au efectuat un numar de 316 controale si au aplicat 306 amenzi, in valoare totala de 23 de miliarde de lei vechi", ne-a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Galati, Gabriel Panaitescu.

Potrivit aceleiasi surse, Mittal Steel Galati s-a aflat in atentia speciala a comisarilor de mediu, care au aplicat anul trecut 7 sanctiuni pentru neregulile constatate pe platforma siderurgica, principalele fiind nerealizarea masurilor stabilite la verificarile anterioare si intirzieri in realizarea masurilor prevazute in programul de conformare. Reamintim ca ultima sanctiune primita de Mittal Steel Galati pentru neindeplinirea la termen a masurilor prevazute in programul de conformare a fost de 100.000 de lei.

Potrivit comisarului sef al Garzii Judetene de Mediu Galati, principalele nereguli constatate in urma controalelor efectuate la agentii economici au fost lipsa autorizatiei de mediu si depozitarea sau gestionarea necorespunzatoare a deseurilor.