Boardul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat creditul sindicalizat in valoare de 250 de milioane de euro pentru compania romaneasca European Drinks, acordul de imprumut urmand sa fie semnat in perioada urmatoare, anunta Agentia de presa Mediafax.
Creditul va fi acordat de un sindicat de banci comerciale si va sustine programul de investitii si extindere a grupului.
Reprezentantii European Drinks au declarat Agentiei Mediafax in iulie ca investitiile se refera la noi capacitati de productie, extinderea operatiunilor de logistica si a retelei de distributie.
Investitiile vor fi derulate pe o perioada de 2-3 ani si vizeaza activitatile din industria alimentara, localizate in zona celor trei platforme ale companiei, de la Rieni, ßtei si Sudrigiu. De asemenea, compania are in vedere extinderea operatiunilor de export dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, au afirmat sursele citate.
Potrivit BERD, European Drinks are in vedere implementarea si mentinerea standardelor de guvernanta corporatista si transformarea grupului dintr-o afacere de familie intr-o corporatie de mari dimensiuni.
Principalul impact al proiectului va consta in imbunatatirea conducerii corporatiste si a transparentei la nivelul grupului. Pentru realizarea proiectului a fost necesara analizarea planurilor de extindere, precum si auditarea facilitatilor existente, din punctul de vedere al protectiei mediului.
Grupul European Drinks, detinut de fratii Viorel si Ioan Micula, are o cifra de afaceri anuala de peste 500 de milioane de euro, avand activitati in mai multe sectoare, printre care cel alimentar, productia de bauturi alcoolice si sucuri, dar si in domeniul hotelier si media. (D.E.)