Lucrarile la podul de la Calafat avanseaza vizibil. Tablierul podului a fost deja montat pe piloni in apele teritoriale ale Bulgariei, iar in prezent se lucreaza la cei trei piloni din apele romanesti, doi dintre ei fiind deja aproape gata. Ritmul este si mai alert la lucrarile pentru amenajarea insfrastructurii de pe malul romanesc. Aici au fost ridicate mai multe viaducte, au fost amenajate noi cai ferate, dar si o intreaga increngatura de sosele, aflate acum in faza de asfaltare.
"Partea romana se pare ca a ajuns exact la planificare, adica sa aseze un prim strat de bitum pe toata infrastructura. In august 2011 e posibil sa fie gata infrastructura pe partea romaneasca. Lucrarile insa nu merg la fel de bine la pod si la infrastructura din Bulgaria, care e mult mai mare decat a noastra", a declarat primarul Calafatului, Mircea Guta.

Sosea pe faleza

In paralel cu lucrarile la infrastructura, derulate cu finantare guvernamentala, municipalitatea din Calafat intentioneaza sa construiasca un nou parc la marginea orasului, de unde trecatorii sa poata observa nu doar Dunarea, ci si podul care va lega malul romanesc de cel bulgaresc.
"Vrem ca in capatul tuturor strazilor care dau catre Dunare sa cream un soi de punct de observatie catre pod, prin amenajarea unor parculete. In acest sens au fost deja facuti primii pasi, fiind eliminate cotetele si garajele amenajate legal sau ilegal in capatul strazilor. Am inceput sa umplem deja rapa cu pamant, iar la primavara suntem pregatiti sa cream primele astfel de parculete, de unde se vad foarte frumos Dunarea si podul", a declarat Mircea Guta.
De fapt, municipalitatea din Calafat intentioneaza sa reabiliteze intreaga zona dintre Debarcader si Bascov.
"Vrem ca in acea zona sa facem inclusiv un drum de acces, dar pentru asta trebuie sa preluam o zona de fond forestier. Am cerut asta domnului ministru Borbely, care ne-a spus ca este de acord, iar acum suntem deja in faza de intocmire a documentelor cu Ocolul Silvic si Directia Silvica", a mentionat primarul Guta.