Banca Comerciala Romana (BCR) va fi vanduta cu mult peste valoarea ei reala, apreciaza experti citati de Deutsche Welle.
Si asta pentru ca interesul crescut al mai multor ofertanti fata de cea mai mare banca romaneasca scoasa la vanzare va propulsa pretul peste limita de 3 miliarde de euro, stabilita ca valoare in momentul de fata.
Mai mult decat atat, BCR are „petitori“ cu nume rezonante. De pilda, printre cei care s-au inscris in cursa se numara Deutsche Bank, austriecii de la Erste Bank, portughezii de la Banco Comercial Portugues, Banca Nationala a Greciei, KBC ori BNP Paribas. Printre cei care vor sa cumpere actiunile pe care le mai detine statul la BCR se afla si potentiali cumparatori a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), ce se va vinde la un pret ceva mai mic, avand in vedere ca valoarea estimata este de 150 de milioane de euro.
Lista principalilor ofertanti va fi data publicitatii curand, dat fiind ca procedura de depunere a dosarelor s-a incheiat de ieri.
Printre cei care si-au exprimat pana ieri interesul in preluarea CEC se numara Erste Bank, Raiffeisen Bank, Rabobank, OTP, Banca Nationala a Greciei si Eurobank Grecia, ultimele doua facand chiar o oferta de 340 de milioane de euro, potrivit reporter.gr.