Banca Comerciala Romana (BCR) aduce la cunostinta clientilor sai, ca incepand de vineri, 16 octombrie a.c., ora 23:00 si pana sambata, 17 octombrie, ora 05:00 va intrerupe functionarea sistemului informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri. In acesta perioada, clientii nu vor putea efectua nici un fel de operatiuni cu cardurile emise de banca, atat la ATM si cat si la comercianti.
Oprirea temporara are ca scop imbunatatirea sistemului informatic, fapt ce va conduce la cresterea calitatii serviciilor oferite. BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand
active de peste 17,2 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania.
Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 659 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 50 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce.
BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS - peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte.
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 51.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.000 de filiale din 8 tari (Austria, Republic Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2009, Erste Group detinea active totale in valoare de 205,2 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 492,1 milioane EUR si un raport cost venituri de 52,5%.