Banca Comerciala Romana (BCR) si actionarul sau majoritar, grupul austriac Erste Bank, analizeaza oportunitatea deschiderii unei banci specializate in finantari pentru locuinte, a declarat ieri Nicolae Danila, presedintele executiv al BCR, citat de Mediafax.
"In general, Erste a dezvoltat acest tip de banca in tarile unde a intrat, astfel incat nu neglijam nici noi aceasta posibilitate. Am avea un avantaj competitiv, pentru ca ne ajuta reteaua mare si numarul de clienti", a explicat Danila. Bancile pentru locuinte furnizeaza un produs de economisire-creditare, care presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ. Activitatea este sustinuta si de stat, care acorda o prima anuala in functie de sumele economisite.
Pe piata sunt prezente deja Raiffeisen Banca pentru Locuinte, HVB Banca pentru Locuinte si BRD-Groupe Société Générale.
In continuare, grupul BCR va cauta solutii si pentru a finanta achizitia de locuinte de catre persoanele cu venituri medii si mici, in contextul in care anticipeaza o crestere puternica a segmentului de credit ipotecar, a mai spus Danila. (M.H.)