Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat cu Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) ieri un protocol de colaborare pentru sustinerea investitiilor realizate de catre intreprinderi nou infiintate si microintreprinderi.
Fondurile vor fi disponibile in cadrul Programului national multianual 2002-2009 gestionat de ANIMMC. Programul beneficiaza de un buget de 39,95 milioane de lei, destinati acordarii de alocatii financiare nerambursabile, beneficiarilor eligibili. "IMM-urile sunt pentru noi un segment strategic de clienti, cu o pondere de 50% in portofoliul de credite corporate", a declarat Danut Bunea, vicepresedinte executiv al BCR.
Domeniile eligibile pentru a obtine fonduri nerambursabile sunt industria textila si a produselor textile, industria pielariei si a produselor din piele, fabricarea lemnului si a produselor din lemn, fabricarea celulozei, hartiei si a produselor din hartie, fabricarea substantelor, a produselor chimice si a fibrelor sintetice si artificiale. (M.H.)