Conducerea excutiva a Bancii Comerciale Romane (BCR) a propus distribuirea sub forma de dividende a 55% din profitul net rezultat dupa impozitare si plata intereselor minoritarilor, propunere sustinuta si de Consiliul de Supraveghere al bancii, anunta Mediafax.
Rezultatele financiare pentru 2006 si modul de distribuire a profitului vor fi discutate in Adunarea Generala a Actionarilor din 23 aprilie. BCR a anuntat pentru 2006 un profit net consolidat la nivelul grupului (calculat dupa plata impozitelor si intereselor minoritarilor) de 756,3 milioane de lei, in crestere cu 16,4% mai mult fata de rezultatul raportat in 2005.
Dupa cum se stie, Erste Bank a castigat, la sfarsitul lui 2005, licitatia pentru preluarea unui pachet de 61,88% din titlurile BCR, pentru care a platit 3,75 miliarde de euro. In ultimul trimestru din 2006, Erste le-a inaintat o oferta salariatilor BCR, care detineau cumulat un pachet de 8% din banca, iar la inchiderea operatiunii si-a majorat participatia pana la 69,15%. Ceilalti actionari ai BCR sunt cele cinci SIF-uri, care detin impreuna un pachet de aproximativ 30% din titlurile bancii. (M.H.)