Contractul de privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR) a fost inmanat astazi bancilor Erste Bank (Austria) si Millenium BCP (Portugalia), urmand ca respectivele institutii bancare sa prezinte la 20 decembrie ofertele finale pentru preluarea celei mai mari banci din Romania. Trebuie spus ca proiectul final al contractului de privatizare a BCR a fost aprobat, duminica, de catre membrii Guvernului, intr-o sedinta speciala.
Ofertele celor doua banci vor fi deschise la 20 decembrie, astfel incat contractul de privatizare sa fie semnat o zi mai tarziu, la 21 decembrie. Autoritatile vor anunta doar oferta depusa de firma care va fi aleasa drept castigatoare a procesului de vanzare.
„Privatizarea BCR a intrat in linie dreapta. Credem ca aceasta formula de contract imbina interesele tuturor, ale investitorului strategic, ale statului roman, ale institutiilor financiare internationale si ale actionarilor minoritari“, a declarat duminica ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
El a evitat sa prezinte continutul contractului de privatizare, precizand doar ca documentul prevede posibilitatea listarii pe bursa a actiunilor BCR sau prezentarea unei oferte publice de actiuni.
Conform anunturilor anterioare ale autoritatilor, contractul de privatizare a BCR va fi facut public imediat dupa semnare.