Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat un credit de consum cu garantie reala, care permite trageri si rambursari multiple in primii cinci ani, scadenta imprumutului intinzandu-se pana la 20 de ani, se arata intr-un comunicat al bancii, care subliniaza ca acest tip de credit este unic pe piata bancara romaneasca. Banca poate acorda pana la 150.000 echivalent euro, solicitantul avand posibilitatea de a alege creditarea in lei, euro sau dolari.
Pe parcursul primilor cinci ani de creditare, clientul poate solicita suplimentarea sau diminuarea liniei de credit, cu conditia incadrarii in conditiile de creditare ale bancii si asigurarii cu garantii. Clientul va beneficia gratuit de un card de debit atasat liniei de credit precum si de o conventie de plati facturi si rambursare credit prin ATM.
Dobanda pe primii cinci ani este variabila, fiind in prezent de 11% pentru creditele in euro, 11,25% pentru creditele in dolari si 12,1% pentru creditele in lei. Dupa aceasta perioada de trageri si rambursari, dobanda va fi cea aferenta creditului MAXICREDIT clasic de la BCR.
Banca accepta drept garantie imobile, cat si depozite colaterale, certificate de depozit cu discount, certificate de depozit la purtator marca BCR sau titluri de stat. (D.E.)