Banca Comerciala Romana (BCR) a deschis saptamana aceasta la Pitesti si Oradea doua puncte de lucru pentru cumpararea de aur de la populatie si firme, a anuntat ieri institutia bancara.
Potrivit comunicatului BCR, vanzatorii se pot prezenta la ghiseul de metale pretioase al bancii cu obiectele din aur pe care doresc sa le tranzactioneze, iar angajatii BCR vor analiza produsele si vor stabili obiectele care pot fi achizitionate. Plata va fi efectuata in lei pe loc.
BCR cumpara monede din aur emise in Romania sau in alte state, fragmente de monede, medalii, lingouri si bare, bijuterii si obiecte din aur de minimum 14 karate si benzi din aur dentar.
Banca va afisa zilnic, pe langa cursul valutar de la casele de schimb, si cursul de cumparare pentru aurul de 24 karate. Pentru aurul cu mai putin de 24 de karate, contravaloarea va fi corespunzatoare numarului de karate respectiv. BCR nu cumpara aur cu mai putin de 14 karate si nici alte metale sau pietre pretioase. Banca a inceput sa cumpere aur de la populatie si firme din decembrie 2004. Pana in prezent, BCR a achizitionat circa 157 de kilograme de aur, avand deschise puncte de lucru pentru acest serviciu in Bucuresti si la sucursalele judetene din Arad, Dolj, Salaj, Suceava, Teleorman, Vrancea si Mures. (M.C.I.)