In perspectiva integrarii Romaniei in UE, Banca Comerciala Romana (BCR) isi propune sa informeze partenerii de afaceri cu privire la implicatiile integrarii asupra mediului de afaceri si sa-i sprijine in alegerea unei solutii de finantare potrivite. Prin EU Office BCR, banca ofera informatii privind institutiile europene, fiscalitatea, precum si piata unica europeana. In plus, acorda asistenta atat direct, cat si prin firme de consultanta recomandate de banca, pentru intocmirea cererilor de finantare si a documentatiei aferente accesarii finantarilor. "BCR si-a propus sa ofere sprijin in vederea accesarii fondurilor europene postaderare prin oferirea de cofinantare pentru proiectele dezvoltate dupa aderarea Romaniei la UE", a declarat ieri Costantin Perianu, directorul executiv al sucursalei BCR Craiova, in cadrul conferintei intitulate "BCR - Partenerul dumneavoastra pentru proiecte europene de succes".
De fapt, obiectivul lor principal este atragerea cat mai multor fonduri. "Ne propunem sa absorbim impreuna cat mai multe fonduri. EU Office BCR a adunat experienta BCR in derularea fondurilor europene si a celor de la Erste Bank", a declarat cu aceeasi ocazie Ramona Ivan, director executiv la Directia Relatii Internationale si Finantare Externa.
BCR informeaza despre modalitatile de accesare a fondurilor europene
Conferinta organizata ieri pentru lansarea EU Office BCR a reunit la Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova specialisti BCR si ai Grupului Erste Bank, oameni de afaceri, reprezentanti ai diferitelor institutii implicate in managementul si implementarea fondurilor europene. In cadrul conferintei au fost prezentate o serie de aspecte practice privind modalitatile de accesare a fondurilor europene alocate Romaniei dupa aderare, precum si sprijinul pe care BCR il va acorda clientilor sai actuali si potentiali in vederea identificarii si fructificarii noilor oportunitati de afaceri.