Banca Comerciala Romana (BCR) a atras de pe piata internationala de capital, un imprumut sindicalizat in valoare de 400 de milioane de dolari fara garantii guvernamentale, informeaza un comunicat al bancii.
Acest imprumut reprezinta cea mai mare finantare externa obtinuta de o companie romaneasca. De asemenea, costul acestui imprumut este cel mai scazut dintre toate finantarile obtinute de companii, respectiv 0,725 puncte procentuale peste LIBOR la trei luni (dobanda de referinta pentru dolar pe pietele financiare internationale).
Facilitatea de credit este acordata pe cinci ani, cu o perioada de gratie de patru ani si cu trageri posibile si in euro. “Imprumutul sindicalizat este obtinut de BCR la un cost foarte bun, numai pe baza propriei bonitati si a reputatiei de care se bucura banca pe piata internationala, fara alte garantii. Jumatate din acest imprumut este menita sa finanteze proiectele pe termen mediu si lung ale clientilor BCR din Romania“, a declarat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila.
Creditul a fost aranjat de un grup de patru banci: Bank Austria Creditanstalt, Calyon, Citibank N.A. si WestLB AG, London Branch.
Banii vor fi folositi pentru dezvoltarea afacerilor bancii, precum si pentru plata in avans a unui imprumut sindicalizat, in valoare de 200 de milioane de dolari, contractat de BCR in martie 2004.