Primii pasi in vederea construirii unui bazin de inot la Slatina au fost facuti luna aceasta, prin scoaterea la licitatie a lucrarilor de proiectare si executie a unui bazin didactic de inot.
Anuntul de licitatie a aparut pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) si a fost facut de Compania Nationala de Investitii (CNI). Licitatia va avea loc in septembrie, la CNI, si contractul de executie ar putea fi incheiat spre sfarsitul anului, iar anul urmator ar putea incepe lucrarile. Bazinul, cu o suprafata de 30/50 de metri, poate fi construit intr-un an si in 2010 am putea avea la Slatina bazin didactic de inot pe strada Crisan, nr. 33. Fondurile pentru construirea obiectivului vor fi asigurate de Compania Nationala de Investitii, iar terenul a fost dat de Primaria Slatina, care va face si racordarea la utilitati a bazinului si va asigura intretinerea lui.
Construirea unui bazin de inot acoperit la Slatina a fost un subiect pus in discutie de mai multe ori in ultimii trei ani, in 2007 fiind stabilit si un amplasament, dar ulterior guvernul de la acea vreme a renuntat la acest proiect.
In prezent, CNI deruleaza la nivel national un program de construire a 70 de bazine de inot acoperite, unele olimpice, altele de polo sau didactice.