CorectNews informeaza : La RTV, castiga Basescu (Autor : Sorin Rosca Stanescu)
Punand o presiune formidabila asupra lui Sorin Ovidiu Vantu, atat mediatica, cat si juridica, si, simultan, uriase constrangeri financiare impotriva Realitatii TV - un rol important jucandu-l ANAF, prin Sorin Blejnar - Presedintele Traian Basescu l-a silit pe acesta, mai intai, sa cedeze managementul si, apoi, sa vanda pachetul majoritar. In acest fel, au aparut doua noi personaje, Sebastian Ghita si Elan Schwartzenberg, aflate in prezent intr-o mare disputa. Intre timp, se consuma, intr-un mod extrem de dubios si de scandalos, conflictul, de acum penal, dintre Vantu si Ghita. In final, vom avea probabil doua televiziuni si nu se stie daca nu vor fi amandoua la discretia Presedintelui
Traian Basescu.Ce stim despre Elan Schwartzenberg? Cel care detine, in prezent, pachetul majoritar la RTV. Ca este un prosper om de afaceri. Desi duce o viata mondena, nu a exagerat. Ca orice om de afaceri, apartine partidului verzilor. Adica partidului dolarilor. Se intovaraseste, fara a fi un om de afaceri prea cinic, cu toti cei care ii pot netezi drumul catre afaceri bune. Are grija sa nu-si creeze animozitati. Desi, esentialmente, este un liberal, Elan cultiva relatii de prietenie si cu pedelisti. Afirma ca este prieten cu Sorin Blejnar. De vanatoare. Eu cred ca exagereaza nitel. Dar a vrut sa dea un dublu semnal. Ca Realitatea nu va mai lovi in seful ANAF si ca, desi datoriile postului de televiziune sunt mari, prefera sa declanseze procedura de insolventa, in loc sa-i solicite lui Blejnar inlesniri. A mai trimis, printr-o declaratie, si un alt semnal important, atentionand ca, daca e grindina, nu este vinovat Traian Basescu.
Cine este celalalt protagonist, Sebastian Ghita? In linii mari, el are acelasi pedigree, exceptand doua detalii importante. Primul este ca a facut cateva afaceri spectaculoase cu SRI si cu alte institutii publice, intr-un domeniu sensibil cum este IT-ul, in care regula de fier este ca asemenea roluri le joaca doar ofiteri acoperiti, care, de preferinta, detin firme acoperite ale SRI. Sebastian Ghita este si el prieten cu Blejnar, seful ANAF, ori se teme, din motive intemeiate, de acesta si, in plus, intretine relatii foarte apropiate cu familia Cocos. Deci, si cu Elena Udrea. Din acest motiv, i-a eliminat sau i-a anihiliat pe cei mai incisivi jurnalisti de la Realitatea. Spre deosebire de Schwartzenberg, Ghita a intrat intr-un conflict extrem de violent cu Sorin Ovidiu Vantu, caruia i-a facut plangere penala pentru ca l-ar fi amenintat cu moartea. In acelasi timp, Vantu a dat publicitatii stenograme SRI, refuzate de instanta, in care rezulta contrariul. Respectiv, ca Ghita planuia sa-l ucida pe Vantu. Intr-un mod cu totul si cu totul de neinteles, SRI, dupa ce a efectuat respectivele inregistrari, nu a sesizat imediat institutiile abilitate ale statului. Sau, daca a sesizat cumva Parchetul, acesta s-a facut ca ploua, complice cu Palatul Cotroceni. Pentru ca adevaratele motive sa-i poarte sambetele lui Vantu le are Presedintele Traian Basescu. S-ar putea sa asistam la un caz de o gravitate exceptionala, in care inalti functionari ai statului s-au facut complici la o tentativa de crima.
Ghita a angajat, pe o firma proprie denumita RTV - a naibii coincidenta -, o buna parte din personalul Realitatii. Pe cei ramasi intentioneaza sa-i pastreze Schwartzenberg, care, conform hotararii definitive juridice legate de insolventa, a ramas proprietar al numelui postului si a scapat, spera el, definitiv de managementul lui Ghita. Ghita, la randul sau, sustinand ca are datorii de peste 50 la suta, ameninta sa transforme insolventa in faliment.
Razboiul este teribil, poate fi nimicitor pentru aceasta televiziune de stiri si implica, din pacate, importanti oameni politici si sefi ai unor institutii publice. Ceea ce se intampla la Realitatea este o magarie pe fata.