Amos News informeaza ca presedintele Basescu considera ridicola ideea de a suspenda acordul cu FMI. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a intrat razand la intalnirea cu reprezentanţii Fondului Monetar International, comentand pe tema lansata in presa referitoare la posibila suspendare a acordului.
"News alert! Jurnalistii asteapta suspendarea acordului cu dumneavostra, ceea ce este ridicol", a glumit Basescu la inceputul celei de-a doua intalniri cu reprezentantii FMI.
Si Jeffrey Franks a raspuns la gluma presedintelui spand ca el a auzit zvonuri ca ar fi plecat din tara.
Totusi, dupa schimbul de replici mai putin oficial din debutul intalnirii, Basescu a precizat ca a gasit noi solutii pentru reducerea deficitului bugetar pe care doreste sa le discute cu reprezentantii FMI.
"Multumim pentru ca ati aceptat aceasta intalnire suplimentara. Justificarea acesteia este legata de creativitatea Guvernului. Am gasit solutii noi de diminuare a deficitului bugetar si vrem sa discutam cu dumneavoastra", a spus Basescu.
La randul sau, seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks a declarat ca exista progrese in contextul scrisorii de intentie a partii romane catre Fond.
La discutiile de duminica seara au participat presedintele Basescu, premierul Boc, ministrul Finantelor Ialomitianu, si ministrul Muncii Botis.