Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a declarat intr-un interviu acordat cotidianului "Bursa" ca presedintele Traian Basescu este "un om marunt" care trebuie izolat pe scena politica.
"Nu il urasc, ceea ce inseamna ca, in relatia mea cu presedintele, nu exista reciprocitate. Sentimentul de ura imi este oricum strain, iar in cazul particular al lui Basescu ar insemna, chiar, un consum sentimental fara rost. Omul este marunt. Functia lui este importanta, dar omul este mic. Desi unora poate ca le creeaza o alta impresie, Basescu este o mediocritate. O mediocritate nervoasa. Pentru Traian Basescu, lumea se imparte in doua: obedientii decerebrati (pe care ii dispretuieste in secret, dar nu-i ataca la vedere) si restul. Restul se bucura de deplina ura a domniei sale. Fac parte din restul. Ma ataca periodic, in aceasta logica fara silogisme. Aburcat pe piedestalul unei inalte moralitati, acest titan al democratiei romanesti face ce face si cade de pe cal", a declarat Vantu.
"Este dreptul vostru sa fiti militanti cand luptati pentru o cauza. In acest moment, presa este profund militanta politic: de o parte, un grup de institutii media care il iubesc pe Basescu si ii sustin, la gramada, toate initiativele - B1TV, Evenimentul zilei, HotNews; de cealalta, grupurile Realitatea si Intact, care-si permit sa semnaleze toate derapajele puterii. Nimeni nu va contesta, domnilor jurnalisti, dreptul sa fiti militanti. Oricine sustine altceva este sarman cu duhul. Criticismul la adresa lui Basescu este optiunea ziaristilor si numai a lor. A existat momentul, cand, chiar si mie mi s-a parut ca exagereaza, dar ziaristul in cauza mi-a raspuns ca asta este convingerea sa. Situatia este delicata, nu poti cenzura convingeri. Desigur, criticismul ziaristilor mei la adresa lui Basescu ma bucura, dar nu am nici un rol in asta", a declarat omul de afaceri intr-un interviu acordat ziarului Bursa.