Executivul a hotarat sa transfere 335 de milioane de lei din Fondul National de Dezvoltare pentru finantarea unor proiecte de infrastructura.
Dupa cum se stie, in Fond se aduna banii obtinuti de Romania din privatizari. Din banii transferati, Executivul a decis la ultima sedinta sa finanteze proiecte precum centura de nord a Capitalei, reparatii la Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" sau diverse alte modenizari.
De asemenea, se va finanta si constructia autostrazii Bucuresti-Brasov, pe tronsonul Bucuresti-Ploiesti, lucrare ce se va ridica la suma de 125 de milioane de lei. Alti bani se vor duce pe "variante ocolitoare", ca de exemplu prima etapa a variantei de ocolire a municipiului Iasi, cu alte 20 de milioane de lei, varianta de ocolire a orasului Suceava, cu o cheltuiala de 15 milioane de lei. Proiectele se mai refera la fluidizarea traficului pe DN1 si centura rutiera in zona de nord a Municipiului Bucuresti (123,5 milioane de lei), centura rutiera a Municipiului Bucuresti cu pasaj superior peste calea ferata la Otopeni (15 milioane de lei), completarea centurii rutiere a Municipiului Bucuresti prin construirea sectorului cuprins intre DN7 -DN1A cu patru benzi (17 milioane de lei). De asemenea sunt prevazuti bani pentru centura Ploiesti Vest (10 milioane de lei). Din acelasi Fond au fost alocati 9,7 milioane de lei pentru lucrarile de reparatii la pista decolare-aterizare a Aeroportului International "Mihail Kogalniceanu" (judetul Constanta), unde vor fi derulate operatiuni militare ale fortelor NATO. Reabilitarii sistemelor de alimentare cu apa i s-a alocat doar o treime din banii pentru Kogalniceanu, adica 3 milioane de lei, iar pentru constructia de locuinte sociale, 25 de milioane de lei.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat la inceputul acestei saptamani ca tot din Fondul National de Dezvoltare se va finanta si reabilitarea Stadionului National "Lia Manoliu" din Bucuresti. (Andreea Stefan)