Cu toate ca ar mai fi nevoie de aproximativ 60 de milioane de lei pentru a finaliza lucrarile la S 200, anul acesta, guvernul a alocat mai putin de 1% din cat ar fi necesar pentru aceasta investitie.
"Anul acesta, prin Legea Bugetului am primit 500.000 de lei pentru a continua investitia la S 200. Sunt foarte putini bani, dar eu contez pe resursele proprii si pe ceea ce o sa primim ulterior. Demersurile mele catre minister sunt destul de sustinute si insistente si am promisiuni ca suma va fi suplimentata", a declarat prof. univ. dr. Ion Vladimirescu, rectorul Universitatii din Craiova. Acesta a precizat ca in prezent lucrarile sunt sistate din cauza temperaturilor scazute din ultimele luni. Lucrarile vor fi insa reluate in cel mai scurt timp, mai ales ca mai sunt bani in cont din anii trecuti. Totusi, termenul la care ar fi trebuit dat in folosinta imobilul (februarie 2012) ar putea fi amanat, mai ales ca pana acum au fost investite peste 17 milioane de lei, iar investitia totala depaseste 75 de milioane de lei.
Cladirea S 200 urmeaza sa devina parc tehnologic IT. Acolo vor fi laboratoare, adevaratele ateliere de cercetare, de creare de soft, de spatii comerciale, expozitii. "Va fi un spatiu prin care vom crea peste 600 de locuri de munca si conditii bune pentru desfasurarea activitatii de cercetare in domeniul IT", a precizat Ion Vladimirescu.