Uniunea Europeana, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si Consiliul Local Oradea vor scoate in total 5.757.262 de euro din vistierii pentru a construi un drum de centura in Oradea.
Viitoarea centura va avea 1,78 de kilometri, 4 benzi si se va situa intre DN 60 Oradea - Cluj-Napoca si drumul comunal 54 Cheriu. La iesirea din municipiul Oradea, pe locul fostului post de control urmeaza sa se amenajeze un sens giratoriu, iar un altul langa CET II. Centura va traversa terenurile aflate in posesia municipiului Oradea langa pasajul de cale ferata.
Proiectul centurii din Oradea va fi depus la Agentia de Dezvoltare Nord-Vest, institutia care a facut demersurile pentru finantarea lucrarii din fonduri UE care va finanta 85% din valoare proiectului, 10-12% vor veni de la Guvernul Romaniei, iar restul de Consiliul Local Oradea. Executivul oradean va intocmi pentru urmatoare sedinta a CL un material pentru aprobarea partii de finantare care ii revine.
Odata cu realizarea acestui drum de centura, se va descongestiona traficul in zona, traversarea peste calea ferata si o banda pe sens in zona CET-ului II ingreunand foarte mult traficul. Viceprimarul Mihai Groza spune ca, pana la sfarsitul acestui an, Agentia de Dezvoltare Nord-Vest va organiza licitatia pentru construirea centurii.
O alta portiune a drumului de centura a Oradiei, care porneste de pe Strada Podului, strada O. Densusianu, podul Densusianu, calea Santandrei, CET II, are o lungime de 8,6 km. Hotarirea Guvernului prin care se aproba finantarea obiectivului de la bugetul de stat prevede costul lucrarii la 36.644.000 de lei, esalonat pe trei ani, peste 3.600.000 pentru acest an si cate 16.490.000 pentru 2008 si, respectiv, 2009.