Prin intermediul unui Program romano-elvetian de Reabilitare a Sistemului Serviciilor de Asistenta Medicala de Urgenta din Romania (REMSSy), 75.000 de euro vor fi disponibili pentru finantarea nerambursabila a unor echipaje de prim ajutor.
Acest program este destinat autoritatilor publice locale, care pot trimite scrisorile de intentie pana la 15 septembrie, potrivit siteului Euractiv.
Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate acorda in cadrul Programului de Reabilitare un minim de trei granturi autoritatilor locale pentru infiintarea de echipaje de prim ajutor calificat.
Guvernul Elvetiei sustine REMSSy, care face parte dintr-o serie de programe cu scopul imbunatatirii asistentei medicale de urgenta din Romania, initiate inca din 1994. Acest proiect urmareste cresterea continua a sanselor de supravietuire a pacientilor care se adreseaza serviciilor medicale de urgenta.
Programul mai vrea sa atinga un obiectiv referitor la implicarea autoritatilor locale in asigurarea asistentei medicale de urgenta. (S.N.)