Dupa ce a incercat, fara succes, sa participe la privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR), banca ungara OTP si-a exprimat interesul pentru preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), pe care o considera un obiectiv important in cadrul programului de extindere in Europa Centrala si de Est.
“Anticipam o competitie puternica in ceea ce priveste CEC, dat fiind ca interesul investitorilor in regiune s-a majorat, iar numarul bancilor aflate la vanzare a scazut“, a declarat presedintele OTP, Sandor Csany, citat de Reuters.
OTP vizeaza o cota de 10% din piata bancara a tuturor tarilor pe care este prezenta si urmareste oportunitatile de achizitie din Europa Centrala si de Est si din regiunea balcanica, desi ar prefera sa cumpere active in cadrul proceselor de privatizare, a mai spus Csany.
CEC a mai starnit si interesul grupurilor Raiffeisen Bank, Bank Austria Creditanstalt si Erste Bank.
Procesul de privatizare a CEC este preconizat sa se incheie pana la sfarsitul anului, dupa ce Executivul va aproba strategia de vanzare. Pentru finalizarea strategiei de privatizare, lucru ce ar trebui sa se intample chiar in aceasta luna, a fost angajata banca de investitii JP Morgan.