Noua conducere a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a fost validata de plenul Parlamentului, cu 251 de voturi pentru si 42 de voturi impotriva, Mugur Isarescu primind un nou mandat de 5 ani in fruntea bancii centrale. Parlamentarii PD-L au fost din nou pe pozitia de Gica contra, fiind singurii care au votat impotriva listei de propuneri pentru CA al BNR, protestand fata de nominalizarea lui Bogdan Olteanu.
Noul consiliu de administratie al BNR:
• Mugur Isarescu - presedinte al CA al BNR si guvernator al BNR
• Florin Georgescu - prim-viceguvernator
• Cristian Popa - viceguvernator, sef al Comitetului de trecere la moneda unica europeana
• Bogdan Olteanu - viceguvernator
• Dinu Marin (decan ASE), Nicolae Danila (fost presedinte BCR), Virgil Stoenescu, Agnes Nagy si Napoleon Pop - membri ai CA al BNR.
De mentionat ca postul de guvernator i-a revenit lui Mugur Isarescu cu unanimitate de voturi. Un numar foarte mare de voturi "pentru" a obtinut si Florin Georgescu (propus de PSD). Provenienta politica a celorlalti este urmatoarea: Cristian Popa (propus de PD-L), Bogdan Olteanu (propus de PNL), Nicolae Danila si Dinu Marin (PSD), Napoleon Pop (PNL), Virgiliu Stoenescu (PD-L) si Agnes Nagy (UDMR).
Deputatii si senatorii au decis sa voteze intreaga lista de membri ai CA ai BNR, propusa de Comisiile de buget-finante prin vot secret cu bile. Democrat-liberalii au sustinut insa ca votul ar trebui dat separat, cu buletin de vot, pentru fiecare persoana.
Propunerea sa se voteze secret cu bile intreaga lista a intrunit 169 de voturi pentru, 114 impotriva si nicio abtinere.