Banca Mondiala (BM) va acorda asistenta tehnica si va finanta o serie de proiecte din zone rurale in cinci judete din tara, in cadrul unui program-pilot care are ca scop ajutarea autoritatilor locale sa acceseze fonduri prin programe structurale, dupa aderarea Romaniei la UE.
„Proiectul-pilot initiat de Banca Mondiala (BM) in cateva judete - Salaj, Dolj, Botosani, Tulcea si Calarasi - isi propune identificarea unui cadru care sa permita autoritatilor locale sa acceada la fonduri externe. In cadrul acestui program, prin intermediul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), ii vom ajuta sa realizeze proiectele pentru care va fi solicitata finantare“, a declarat ieri ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely.
Oficialul a precizat ca MTCT a suplimentat cu 3,2 milioane de lei fondurile pentru lunile noiembrie si decembrie destinate programului de pietruire a drumurilor comunale, respectiv cu 13,6 milioane de lei fondu-rile alocate alimentarii cu apa la sate. (D.E.)