Ieri, a avut loc o infatisare in cazul procesului intentat de cele 26 de Camere teritoriale din 42 pentru stabilirea nulitatii sedintei prin care actualul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Victor Babiuc, a fost reales. Dar in loc sa dea o sentinta, Judecatoria Sectorului 3 a amanat termenul pana la 4 octombrie, la cererea paratului Victor Babiuc de a vedea actele de la dosarul care il impricineaza, dupa cum ne-a declarat Mihail Vlasov, vicepresedinte CCIR.
La infatisarea de ieri au fost prezente toate cele 26 de Camere care au initiat aceasta actiune, 23 prin reprezentanti si 3 prin imputerniciti. Asta, cu toate ca cinci dintre ele au primit amenintari repetate cu blocarea fondurilor destinate proiectelor judetelor de care apartin, daca nu se dezic de actiunea din instanta, a adaugat Vlasov. Cele amenintate de catre conducerea actuala a CCIR sunt Camerele din Sibiu, Valcea, Arges, Neamt si Covasna. Vlasov ne-a explicat insa ca aceste amenintari sunt nelegitime, intrucat proiectele sunt ale Camerelor respective si banii li se cuvin de drept. "Nu le da Babiuc de la el de acasa", a mai precizat vicepresedintele CCIR.

Tot mai multi il acuza pe Babiuc

O alta acuzatie care i se mai aduce actualului sef al CCIR este ca a primit imputerniciri de la membri onorifici, desi prin statut se stabileste ca acesti membri nu pot acorda astfel de imputerniciri, adica "nu-i pot da onoarea lor lui Babiuc", explica Vlasov. In plus, o serie de membri colectivi si individuali le-au trimis acuzatorilor adrese scrise prin care au confirmat ca nu au fost invitati sa participe la adunarile CCIR, fiind lipsiti astfel de drepturi, mai spune vicepresedintele institutiei.
Desi au incredere in justitie, acuzatorii sunt nemultumiti ca termenul s-a amanat tocmai pana la 4 octombrie. Vlasov considera ca aceasta tergiversare din partea acuzatilor este cauzata de faptul ca "sunt convinsi ca sunt intr-o grava culpa si le e frica de judecata".
Astazi, justitia trebuie sa se pronunte intr-un alt proces intentat lui Victor Babiuc.