Televiziunea de stiri Vox News incepe sa emita luni, de la ora 16.00, si difuzeaza pentru inceput doar trei emisiuni, printre care si talk-show-ul in direct "Romania in alb si negru", cu Florin Calinescu si Mbela Nzuzi, a declarat Emil Jascau, directorul general al postului.
Vox News - cea mai noua televiziune de stiri, se lanseaza luni, 16 noiembrie, pe piata audiovizualului din Romania - emite pentru inceput cu "o grila restransa", care cuprinde emisiunile in direct "Romania Vox Magazin", moderata de Nicoleta Cone si difuzata incepand de luni, intre 16.00 - 19.00, "Romania in alb si negru", cu Florin Calinescu si Mbela Nzuzi (difuzata de luni, intre orele 19.00 - 22.00), si "Zece plus", cu Cristian Gava (difuzata incepand de luni, in intervalul 22.00 - 01.00).
"Momentan incepem cu o grila de programe restransa. Incepand de marti, in prima parte a zilei, vor fi reluari ale celor trei emisiuni 'Romania Vox Magazin', 'Romania in alb si negru' si 'Zece plus'. In acest moment, facem probe si pentru jurnalele de stiri, care vor fi difuzate din jumatate in jumatate de ora. Imediat ce vom termina probele si discutiile cu producatorii, vom trece la grila extinsa", a spus Emil Jascau.
Directorul general al postului a mai spus ca, in cele trei emisiuni care vor fi difuzate pentru inceput pe Vox News vor fi abordate si problematici electorale. "Daca se va gasi o sincronizare, ii vom avea ca invitati si pe candidatii la presedintie", a explicat Jascau.
El a mai spus ca televiziunea Vox News este retransmisa, incepand de luni, de operatori de cablu RCS&RDS si DCS si pe platforma digitala Dolce, a companiei Romtelecom. "Suntem in faza de finalizare a discutiilor si cu UPC", a precizat Emil Jascau.
Emil Jascau a mai spus ca echipa Vox News este formata din circa 100 de persoane. Astfel, Mihai Martu este responsabil pe partea tehnica pentru Vox News, in timp ce responsabilul de programele Vox News va fi Adrian Buca, omul din spatele emisiunii "Nasul", de la televiziunea B1 TV. Totodata, printre persoanele la care noua televiziune de stiri va apela se vor numara si alti oameni de la postul B1 TV, printre care si Mbela Nzuzi. "Avem un acord de colaborare cu cei de la B1 TV", a explicat Jascau.
De altfel, presa a relatat faptul ca postul Vox News s-ar afla in sfera de influenta a fratilor Paunescu, cei care ar controla si televiziunea B1 TV. Totodata, Emil Jascau a fost si director de resurse umane al hotelului Intercontinental din Bucuresti, care a fost controlat de fratii Paunescu.
Pe de alta parte, Bobby Paunescu a declarat, pe 4 noiembrie, ca nu exista o legatura de actionariat intre posturile B1 TV si Vox News. "Nu exista legatura de actionariat, ci la nivel de servicii, precum inchiriere de spatii, studiouri etc", a explicat Bobby Paunescu.
Vox News are studiourile in Bucuresti, pe strada Cristian Popisteanu.
Televiziunea de stiri Vox News a primit licenta audiovizuala prin satelit de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) in sedinta din 18 august 2009. Vox News apartine societatii comerciale Sport Channel SRL, infiintata in iunie 2009, ai carei actionari sunt SC Roxman Investment SRL (80%), detinuta de Neculai Cretu - 45 % si Magdalena Cretu - 55%, si SC Global Alloys SRL (20%), detinuta de Neculai Cretu - 60% si Emil Marian - 40%, potrivit site-ului CNA.
Pe de alta parte, potrivit site-ului CNA, detinatoarea licentei audiovizuale a postului B1 TV este societatea News Television (Romania) SRL, al carei asociat unic este News TV Romania BV (Olanda). Actionarii News TV Romania BV sunt Ismar International NV (Antilele Olandeze - companie cu actiuni la purtator) - 87,5% si News Romania Inc (SUA) - 12,5%. Actionar unic al News Romania Inc este News Corporation Ltd., o companie listata la bursa New York.