Firmele din Galati care se ocupa cu montarea si citirea repartitoarelor nu-si desfasoara activitatea in mod legal, sustine directorul general al societatii Apaterm, George Cubasa. Acesta afirma ca nici una dintre cele 19 societati care presteaza acest serviciu nu a solicitat la Apaterm avizul pentru bransament pe baza caruia societatea locala de distributie a agentului termic sa le comunice cantitatea de caldura consumata lunar.

"Din punctul meu de vedere toate firmele functioneaza ilegal, doar in baza avizului primit de la ANRSC. Ar fi trebuit sa vina sa ia avizul de la Apaterm pentru a primi debitul de caldura inregistrat de bransament, iar apoi sa calculeze cantitatea de caldura consumata la nivelul fiecarui apartament prin citirea repartitoarelor. Deoarece nu le mai dam date privitoare la cantitatea de caldura consumata pentru ca nu au solicitat avizul Apaterm, firmele se duc la administratorii de asociatii si iau din factura emisa de noi cantitatea de caldura consumata. Au fost administratori care ne-au cerut sa le dam mai repede factura motivind ca firmele care se ocupa cu repartitoarele le-au cerut cantitatea de caldura consumata pentru a stabili consumul la nivelul fiecarui apartament. Tin sa atrag atentia administratorilor de asociatii ca nu au voie sa furnizeze aceste date deoarece intre Apaterm si asociatia respectiva este incheiat un contract care nu este public. Daca vom mai gasi asociatii care furnizeaza date privitoare la cantitatea de caldura consumata firmelor care se ocupa cu repartitoare ii vom da in judecata pe administratori si le vom cere daune interese", a declarat George Cubasa.

Acesta a mai precizat peste 90% dintre plingerile pe care le primeste in cadrul audientelor sint legate de modul in care isi fac treaba firmele care se ocupa cu montarea si citirea repartitoarelor.

Ramine de vazut daca avertismentul dat de directorul general al societatii Apaterm, George Cubasa, va avea efectul scontat, mai exact daca firmele care se ocupa cu montarea si citirea repartitoarelor vor veni sa obtina avizul de la societatea locala de distributie a agentului termic.