Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), principalul actionar al Rulmentul Brasov, a respins la sfarsitul saptamanii trecute propunerea formulata de unii actionari minoritari privind divizarea companiei in trei firme.
Actionarii Rulmentul s-au reunit recent pentru a discuta propunerea de divizare a companiei in trei societati distincte, precum si transferarea actiunilor detinute de AVAS catre fondul Proprietatea, pentru urgentarea privatizarii.
AVAS a votat impotriva masurii, propusa de actionari, care controleaza peste 10% din capitalul social, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai companiei.
Autoritatea, care detine 50,8% din actiunile Rulmentul, a motivat ca propunerea nu se incadreaza in strategia de privatizare.
Compania din Brasov a fost scoasa la privatizare in august anul trecut, insa procesul nu a fost finalizat intrucat AVAS a respins ambele oferte, venite din partea Rulmenti Barlad si a consortiului format din Industrial GP SRL Bu-curesti si Uzuc SA din Ploiesti. (D.E.)