Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va disponibiliza in acest an o suta de angajati, prin concedieri colective, numarul maxim de posturi din structura institutiei fiind astfel redus la 510 salariati, de la cele 610 locuri stabilite la finele anului 2006, dupa preluarea OPSPI.
Disponibilizarea angajatilor AVAS a fost decisa de Guvern, printr-o hotarare care prevede ca numarul maxim de posturi in structura organizatorica a institutiei este de 510 locuri, exclusiv presedintele si vicepresedintii. Hotararea de guvern introduce si un nou aliniat conform caruia "concedierile colective determinate de reducerea numarului de posturi in structura organizatorica a AVAS se realizeaza conform dispozitiilor legale si ale contractului colectiv de munca".

In decembrie 2006, schema de personal a AVAS a fost suplimentata de Guvern, tot prin hotarare, cu 110 posturi, de la 500 la 610 angajati, exclusiv presedintele si vicepresedintii, dupa preluarea prin comasare a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). AVAS a preluat atunci patrimoniul si arhivele Oficiului, dar si personalul incadrat la OPSPI, in vederea incheierii unui nou contract colectiv de munca.