Unde ne reparam masina, cat ne costa piesele de schimb sau manopera, cat ne costa vopsitul sau transformarea autoturismului nostru intr-un bolid de curse sunt numai cateva dintre intrebarile la care incearca sa raspunda participantii la AutoTeknika Romania 2006, singura expozitie din tara dedicata exclusiv echipamentelor pentru ateliere auto, pieselor si accesoriilor.
Potrivit reprezentantilor organizatorilor, o motivatie a acestei expozitii ar putea fi accelerarea economica din ultimii patru ani si cresterea veniturilor populatiei, care au dus la ridicarea nivelului vanzarilor de autovehicule din Romania. Conform datelor Economist Intelligence Unit, in primul sfert al anului 2005 piata de autoturisme a crescut cu 74%, iar vanzarile anuale au depasit 175.000 de unitati. De asemenea, cresterea vanzarilor de masini uzate a dus la o cerere mare de piese de schimb.
Cei de la AutoTeknika Romania mai spun ca multi producatori straini de piese auto din Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Japonia, Franta si Suedia au construit uzine de productie in tara noastra. In acest sens, 24 de companii au investit la noi peste 600 de milioane de dolari. Cererea mare de servicii de reparatii auto, precum si emanciparea clientilor au dus la o inmultire a numarului de ateliere auto si echipamente de "tuning" (n.r. - echipamente care transforma aspectul si maresc performantele masinii).
Mai trebuie spus ca 19 firme din tara si din strainatate isi prezinta liniile complexe de service auto, produsele Non-Paint, solutii GPS pentru Romania, softuri de navigare rutiera, DVD auto, alarme.
La expozitie se pot gasi echipamente pentru atelierele de reparatii si service auto, pentru spalatorii auto, produse pentru tinichigerie si vopsitorie, lubrifianti, chimicale auto, anvelope si solutii de finantare in leasing. Cei interesati de AutoTeknika o mai pot vizita pana maine la Sala Palatului. (Senica Micu)