B365.ro: De la 1 iulie, se va putea circula pe un tronson din Autostrada Bucuresti-Brasov
Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a anuntat astazi, la Brasov, ca pe 1 iulie se va putea circula pe Autostrada Bucuresti-Ploiesti, intre Centura Bucurestiului si Centura Ploiestiului.
Autostrada Bucuresti-Ploiesti, care ar fi trebuit sa fie inaugurata pe 15 mai, conform programarilor, nu a mai fost data in folosinta deoarece stadiul lucrarilor nu a permis acest lucru.
Initial, termenul de finalizare a intregului proiect, stabilit in luna decembrie 2011 , a fost depasit pentru ca apoi sa fie incheiat un nou contract aditional, iar finalizarea lucrarilor sa fie stabilita pentru data de 15 mai. Cu ocazia unei vizite pe santier efectuate pe 22 aprilie, fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu a anuntat ca, pana la 15 mai, toti cei 56 de km de autostrada (fara o sectiune de 6 km neinceputa la intrarea in Bucuresti) vor fi finalizati, urmand sa continue lucrarile pentru finalizarea si a acestor 6 km care urmeaza sa faca legatura intre Centura si Sectorul 2 al Capitalei.
Autostrada Bucuresti-Ploiesti face parte din autostrada Bucuresti-Brasov, cu o lungime totala de 173 km, o parte din aceasta, in lungime de 62 km, urmand sa lege municipiul Bucuresti de municipiul Ploiesti. Pentru aceasta portiune, lucrarile au demarat in 2007 pe sectiunea Moara Vlasiei-Ploiesti pe 42 de km, unde lucreaza un consortiu de firme romanesti, si respectiv 2008 (tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei cu o lungime de 19 km), lucrarile fiind efectuate de o firma din Italia.
Valoarea estimata a proiectului Bucuresti-Ploiesti este de 238 milioane de euro, iar tronsonul va avea 11 poduri, 17 pasaje, 48 de podete si 2 noduri rutiere.
(Sursa: incomemagazine.ro)