B365.realitatea.net informeaza: Autostrada spre Ploiesti costa 450 de milioane de euro
Pentru tronsonul Bucuresti - Ploiesti, termenul de finalizare este sfarsitul acestui an, dar numai o parte va fi gata.
Autostrada Bucuresti - Ploiesti are 62 de kilometri, este construita pe bani de la buget si costa 450 de milioane de euro, scrie Jurnalul.ro. Cele doua tronsoane, Bucuresti - Moara Vlasiei de 19 kilometri si Moara Vlasiei - Ploiesti de 42 de kilometri au ca termene de finalizare lunile octombrie, respectiv decembrie ale acestui an. Primul tronson este finalizat in proportie de 83%, cel de-al doilea se lauda cu un procent de 59%. Ambele bucati de autostrada au probleme cu cate un pod. Astfel, la iesirea din Bucuresti, pe o portiune de 6 kilometri pana in Pipera, nu s-a putut lucra si podul peste centura de nord a ramas suspendat. Latifundiarii refuza sa isi dea terenurile pe bani putini, asa cum prevede noua lege a exproprierilor. Pe celalalt tronson, la Barcanesti, podul a ramas si el suspendat. Motivul? Aceleasi exproprieri. Constructorul s-a vazut nevoit sa isi agate podul de un zid improvizat pentru ca oamenii sustin ca nu au fost rasplatiti indeajuns pe gospodarii.
Cei 62 de kilometri de autostrada care vor lega Bucurestiul de Ploiesti se construiesc pe bani de la buget. 450 de milioane de euro reprezinta costul total al lucrarilor.
Potrivit datelor oficiale, in acest moment, tronsonul de 19 kilometri dintre Bucuresti si Moara Vlasiei este gata in proportie de 83%. Constructorul a dat asigurari ca il va preda in luna octombrie. Pe cealalta portiune de 42 de kilometri pe care lucreaza regii asfaltului stadiul fizic al lucrarilor este de 59%.
Daca pe cei 62 de kilometri dintre Bucuresti si Ploiesti este posibil sa se circule, pe bucati ce-i drept, pana la sfarsitul acestui an, pe Comarnic - Brasov contractul trebuie relicitat.