Cinci organisme judetene si-au unit fortele pentru a pune umarul la dezvoltarea judetului. Federatia Patronilor Bihor (FPB), Camera de Comert si Industrie, Consiliul Local al IMM Oradea si Unimpresa Bihor au semnat ieri un parteneriat cu Consiliul Judetean Bihor care are drept tinta consolidarea legaturilor dintre mediul institutional si mediul de afaceri.
Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Radu Tirle, s-a aratat incantat de acest parteneriat sustinand ca se obliga sa se consulte ca reprezentant al Consiliului Judetean Bihor cu mediul de afaceri in ceea ce priveste strategia de dezvoltare a judetului.
"Vom avea multe proiecte in comun. Suntem interesati sa dezvoltam in mod echilibrat judetul pentru ca inca mai sunt zone in care lucrurile stau mult mai prost decat in Oradea. Vrem sa punem la punct infrastructura si aeroportul din Oradea. Vom pune impreuna umarul la dezvoltarea judetului", a declarat Radu Tirle.
Foarte incantat s-a aratat a fi si Ioan Micula, presedinte al Camerei de Comert si Industrie (CCI) Bihor, care a sustinut ca parteneriatul este o premiera pentru mediul de afaceri bihorean. "Ma bucura mult acest parteneriat. Este prima data cand vad o asemenea deschidere din partea autoritatilor locale si ma bucur ca se angajeaza alaturi de noi la dezvoltarea judetului Bihor. Trebuie ca impreuna sa ne ocupam de mediul de afaceri si sa incercam sa favorizam firmele din Bihor pentru ca prin acestea putem sa asiguram stabilitate regiunii. Asta pentru ca firmele internationale vin si pleaca in functie de propriile interese", a spus presedintele CCI Bihor.
Premiera pe tara
De o parere asemanatoare a fost si Ioan Lucian, presedinte al FPB: "Dupa cativa ani de efort conjugat se semneaza, in sfarsit, un parteneriat cu Consiliul Judetean Bihor, dupa ce, in urma cu cateva zile, s-a semnat acelasi parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Oradea. Acest parteneriat este o premiera in toata tara. In urma semnarii lui, delegatiile straine care vor vizita Consiliul Judetean vor face cunostinta si cu noi, reprezentantii mediului de afaceri, putand in acest mod sa punem la punct relatii cu investitori care sa duca in cele din urma la crearea de noi locuri de munca. Apoi, cred ca foarte important este si faptul ca cele patru organizatii patronale dau dovada de spirit de echipa si ca, atunci cand este vorba de dezvoltarea judetului Bihor, lupta cot la cot". Si presedintele Unimpresa Bihor, Antonio Sargenti, considera ca cel mai important lucru este comunicarea si dezvoltarea unui climat de cooperare intre patronate si institutiile publice.
Exista deja schitat un proiect
Chiar daca acest parteneriat este inca la inceput reprezentantii patronatelor, impreuna cu cei ai institutiilor publice, au discutat deja pe marginea unui posibil proiect.
"Este vorba de un proiect social, construirea unei fundatii de ajutorare a persoanelor care au probleme sociale, dar mai multe vom discuta dupa ce il vom definitiva", a declarat Ioan Lucian.