Incantati ca au scapat de cozile din fata ghiseelor, multi galateni au ales sa-si platesca facturile la utilitati prin intermediul bancomatelor, insa fara a cunoaste valoarea comisioanelor retinute de banci in cazul acestor operatiuni. Spre exemplu, Iulian Durlai (foto) ne-a spus ca isi achita facturile la telefonul mobil prin intermediul bancomatelor, chiar de cand a aparut acest serviciu. Cu toate acestea, barbatul nu stie daca banca ii retine vreun comision pentru operatiunea efectuata si ce valoare are acesta. "E mai rapid, nu mai stau la coada si platesc cand vreau, nu trebuie sa mai stau dupa programul oficiilor", ne-a mai explicat Iulian Durlai, in varsta de 35 de ani, de meserie inginer.

La randul lui, un reprezentant al Politiei Comunitare din Galati ne-a explicat ca stie ca ar exista un comision, dar nu cunoaste valoarea acestuia. "Imi platesc toate utilitatile - intretinere, telefon, lumina. Folosesc operatiunile prin credit la bancomat cam de jumatate de an", ne-a mai precizat T. I., in varsta de 23 de ani.

Mihaela B., de profesie inginer, ne-a declarat ca nu cunoste comisoanele bancii de la care are card si isi achita toate facturile prin intermediul acestuia, dar lunar primeste acasa o instiintare prin care sunt anuntate toate sumele retinute de banca pentru operatiunile bancare.

Capcane

Bancile au gasit si de aceasta data o metoda pentru a-si atrage cat mai multi clienti, iar castigul sa fie de partea lor. Spre exemplu, in cazul platii facturilor prin intermediul bancomatelor bancile nu percep comisioane. Cu toate acestea, clientul plateste, in functie de banca, lunar sau anual, un comision de gestionare sau administrare. Valoarea acestei sume este cuprinsa intre 19 si 50 de lei pe an.