Cotidianul.ro: Sefi noi la Radio si la TVR: Claudiu Saftoiu si Ovidiu Miculescu, validati

Plenul Parlamentului l-a validat, marti, pe Claudiu Saftoiu in functia de presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune.
Saftoiu a fost validat cu 265 de voturi "pentru" si cinci "impotriva".
De asemenea, Plenul Parlamentului l-a validat si pe Ovidiu Miculescu in functia de presedinte-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune. Miculescu a fost validat cu 235 de voturi "pentru" si opt "impotriva".
Pe 12 iunie, Consiliul de Administratie al TVR, in frunte cu Alexandru Lazescu, presedintele-director general al Televiziunii Romane, a fost demis de Parlament, care a respins raportul de activitate al televiziunii pe anul 2011. In functia de director general interimar al TVR a fost numit Radu Calin Cristea.
Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2011 cu un deficit de 160,8 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Publica a avut, anul trecut, venituri totale de circa 583 de milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv. Televiziunea Romana are circa 3.400 de angajati.
Update: Saftoiu, despre TVR
Noul președinte al SRTv, Claudiu Saftoiu, a spus ca in prezent televiziunea publica trece "prin cea mai dramatica perioada din ultimii 20 ani" și spera ca el s-o faca pe "batrana doamna a presei romanești, sa valseze din nou".
"In primul rand, trebuie sa pornim de la un adevar, așa nu se mai poate! Practic, televiziunea romana inregistreaza cea mai dramatica perioada pe care am trait-o in ultimii 20 de ani. Suntem la capatul unui drum care a eșuat iar din momentul acesta am speranța ca pornim la un nou drum", a spus Saftoiu. Acesta le-a mulțumit tuturor celor care i-au acordat votul in plenul Parlamentului și i-a asigurat "de transparența" și "imparțialitate" in ceea ce privește managementul televiziunii.
"Aș vrea sa le mulțumesc parlamentarilor care au votat acest CA și pentru acest președinte-director general, ii asigur de transparența, obiectivitate, imparțialitate in procesul de management al televiziunii romane. Sunt absolut convins insa ca fara sprijinul oamenilor de valoare și sprijinul celor care iubesc televiziunea romana, nimic nu se va putea face in aceasta instituție atat de importanta pentru mass-media romaneasca", a mai spus el.
"De asemenea, trebuie sa spun un lucru, batrana doamna a presei romanești, televiziune romana a ajuns in acest moment ingenuncheata și așa incearca sa supraviețuiasca, eu cred ca acest nou CA (...) o vom pregati sa valseze din nou", a completat liberalul.
Intrebat de jurnaliști daca televiziune publica va trece printr-o perioada de restructurari, Saftoiu a raspuns: "Sunt lucruri pe care le voi anunța la momentul respectiv, deocamdata trebuie sa aduc la zi absolut toate analizele de natura economica și sectoriala care sunt necesare pentru decizii pe care le vom lua".