Agentia Nationala de Administrare Fiscala, in indeplinirea obiectivului sau strategic major, aplica cele mai moderne si mai rapide metode, atat in ce priveste declararea si plata obligatiilor fiscale, cat si in ce priveste comunicarea cu contribuabilii, urmarindu-se, astfel, reducerea birocratiei.
Conducerea Fiscului bihorean ne-a comunicat ca ANAF face apel la contribuabilii persoane juridice si persoane fizice care desfasoara activitate economica si care au obligatia de a depune declaratii fiscale sa acorde o atentie deosebita completarii formularelor de declaratie, in mod deosebit completarii sectiunii "Date de identificare a platitorului". In acest sens, contribuabilii sunt rugati sa completeze toate "casetele" sectiunii, inclusiv caseta care necesita completarea adresei de e-mail. Informatiile astfel furnizate vor permite organelor fiscale sa contacteze contribuabilii in mod direct, prin transmiterea de mesaje electronice, utilizand adresa de e-mail cu scopul de a solutiona, in mod operativ, diferite probleme fiscale.
Informatii suplimentare privind dispozitiile ordinului mai sus mentionat se pot obtine prin accesarea Portalului ANAF, http://anaf.mfinante.ro, sectiunea "Legislatie - Noutati legislative", prin intermediul serviciilor/birourilor/compartimentelor de asistenta a contribuabililor din cadrul unitatilor fiscale din raza teritoriala de activitate, sau apeland la tel. 031.40.39.160 - Centrul de asistenta a contribuabililor.