Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, s-a razgandit si nu mai demisioneaza.
Termenul de 45 de zile in care a anuntat ca isi va prezenta demisia in cazul nesolutionarii cazului sau nu mai este de actualitate pentru ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu. El si-a argumentat ieri noua sa pozitie prin faptul ca premierul nu a numit un interimar la MApN si prin faptul ca asteapta solutionarea situatiei sale in justitie.
La 13 septembrie, a doua zi dupa semnarea decretului prin care presedintele Traian Basescu l-a suspendat din functie, Atanasiu declara ca va demisiona daca cercetarea penala dureaza mai mult de 45 de zile, cat este interimatul la conducerea MApN. Constitutia nu prevede un termen-limita pana la care un ministru suspendat trebuie inlocuit, in schimb legea fundamentala spune ca seful executivului trebuie sa numeasca un nou ministru, dupa 45 de zile de interimat. In prezent, Ministerul Apararii este gestionat de un loctiitor, in persoana secretarului de stat Corneliu Dobritoiu. "Daca primul-ministru numea un ministru interimar, acesta putea sa detina acest interimat doar 45 de zile, insa premierul nu a procedat la aceasta numire", a precizat ministrul suspendat.
Atanasiu a sustinut insa ca MApN nu va putea sta "la infinit" fara ministru. "Am avut discutii si in cadrul partidului si cu premierul pe acest subiect si le-am spus ca va trebui sa se forteze o aplicare a legii. Daca nu, desi foarte multi vor considera ca este o infrangere a liberalilor, va trebui sa se ia decizia numirii unui alt ministru al Apararii", a adaugat Atanasiu. Ministrul suspendat a precizat ca nu a stabilit un termen pana la care doreste repunerea sa in functie sau demisia de la minister. "Este o decizie politica pe care trebuie sa si-o asume partidul si, in primul rand, premierul", a precizat ministrul suspendat a al Apararii.

"Sfatuitori jalnici"

Atanasiu a mai declarat ca, desi este suspendat din functie, se intalneste frecvent cu colegii din MApN. "ßi astazi am fost la minister pentru ca am o plangere depusa de fostul sef al Statului Major General si imi trebuiau cateva elemente de acolo pentru a le prezenta in fata procurorului. Vorbesc in calitate de reprezentant al PNL, partid ce se afla la guvernare, si in calitate de ministru al Apararii, chiar daca am atributiile suspendate printr-un decret prezidential caduc", a spus Atanasiu despre intalnirile cu fostii subalterni din MApN.
Atanasiu a sustinut ca, desi liberalii au incercat sa impuna aplicarea legii, presedintele nu poate fi fortat, el trebuie doar sa isi exercite mandatul.
"Cred ca presedintele a avut niste sfatuitori juridici care i-au dat sfaturi gresite", a mai comentat ministrul suspendat al Apararii. El a aminitit de varianta pe care o studiaza presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, aceea de a ataca la Curtea Constitutionala decretul prezidential.