Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Sighisoara, ca PSD va initia o lege prin care sa fie abrogata obligativitatea platii abonamentului la televiziunea publica, intrucat aceasta a devenit "televiziunea Guvernului si Presedintiei".
Ponta a spus ca initiativa legislativa a fost propusa de organizatiile PSD din Ardeal, ca reactie la modul in care SRTV a prezentat moartea fostului senator PSD Adrian Paunescu.
"Din pacate, Televeziunea Romana nu mai este o televiziune a romanilor, ci a Guvernului si a Presedintiei. Este profund incorect ca orice cetatean care plateste o taxa societatii de cablu (...) sa fie obligat sa plateasca din buzunarul propriu pentru un post care, din pacate, nu face altceva decat sa faca propaganda Guvernului si Presedintiei", a spus el.
Ponta a argumentat ca aceasta initiativa a venit in special "in urma modului incalificabil" in care Adrian Paunescu a fost tratat in emisiunile televiziunii publice.
"Controversat sau nu, Adrian Paunescu a fost linsat la televiziunea nationala, a fost linsat mediatic si insultat un om care are dreptul macar la o abordare obiectiva, daca nu la respectul nostru", a explicat el.
Ponta a spus ca PSD va initia si o petitie publica pentru sustinerea acestei initiative.
Romanii asteapta si doresc abrogarea obligativitatii platii abonamentului TVR. La argumentele politice sunt si argumente de bun simt: televiziunea publica are cea mai mica audiienta, fiind surclasata de toate celelalte televiziuni, generaliste, comerciale sau de stiri. De asemenea, publicul este iritat de faptul ca taxa pentru TVR este platita de doua ori: o data pe factura de curent electric si a doua oara pe factura de cablu tv.