Aproape 1.000 de bilete s-au pus la bataie pentru asiguratii Casei Judetene de Pensii (CJP). Mai exact 957 de oameni ai muncii vor putea merge in statiuni, achitind numai jumatate din valoarea integrala a biletului. Conducerea Casei de Pensii a facut cunoscut faptul ca lucreaza in general cu sindicatele, dar nu-i "evita" nici pe asiguratii care nu fac parte din organizatiile sindicale.

Cele mai multe bilete pentru aceasta categorie sint pentru Lacu Sarat, unde, in cel de-al treilea trimestru al anului, isi pot trata afectiunile reumatismale 383 de persoane. Cele mai putine bilete au fost puse la dispozitie pentru cei care doresc sa-si trateze afectiunile digestiv reumatismale - unde sint doar zece bilete, dar si pentru cei care au boli digestive si ale cailor respiratorii - 18 bilete. De asemenea 55 de asigurati aflati in incapacitate de munca mai mare de 90 de zile consecutive vor pleca gratuit in statiuni.

"Pentru asigurati pretul a ramas de 50% din valoarea integrala a biletului. Conditia este ca asiguratul sa nu aiba venituri mai mari decit salariul mediu brut pe economie, care este de 1.270 de lei. Pot beneficia si cei care au un salariu mai mare decit acesta, dar vor achita valoarea integrala a biletului. Atrag atentia ca asiguratul trebuie sa vina cu brutul care sa reflecte realitatea, pentru ca noi scoatem din declaratia de la evidenta personala a fiecaruia dintre asigurati orice neconcordanta, noi o putem descoperi imediat", a explicat directorul CJP, Georgeta Modiga.