Legea referitoare la obligativitatea asigurarii locuintelor de catre populatie poate deveni functionala din 1 iulie 2007, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute Victor Paul Dobre, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).
Secretarul de stat in MAI considera ca legea ar putea deveni functionala din a doua jumatate a anului, urmand a se stabili in acea perioada daca va fi aplicata doar pentru ultima jumatate a lui 2007 sau incepand cu 2008.
"Sper ca la sfarsitul acestei luni sau cel tarziu la inceputul lui februarie sa o trecem prin Guvern si sa o inaintam Parlamentului, solicitand procedura de urgenta, incercand astfel sa poata deveni functionala cu 1 iulie 2007", a declarat Dobre.
Sumele prevazute a fi achitate drept prima anuala raman neschimbate, respectiv echivalentul a 10 euro pe an pentru case a caror valoare nu depaseste 10.000 de euro, 20 de euro anual pentru case a caror valoare nu depaseste 20.000 de euro si o valoare stabilita cu asiguratorul pentru locuintele depasind ultimul prag valoric. (D.E.)