Realizarea retelelor de utilitati pe mai multe strazi ale Craiovei ar putea fi finantata in baza noului acord-cadru pentru modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere, in care municipalitatea intentioneaza sa bage 480 de milioane de lei in urmatorii patru ani.
Autoritatile publice din Banie vor sa includa in documentatia pentru atribuirea contractului de asfaltare pe urmatorii patru ani si amenajarea sistemelor de canalizare si a retelei de fibra optica subterana pentru internet, a declarat ieri un reprezentant al Primariei Craiova. Astfel, vor fi evitate situatii in care zeci de strazi raman neasfaltate ani in sir fiindca furnizorii de utilitati nu isi monteaza retelele, dar si cele in care azi se asfalteaza si maine se sparge pentru ca aceiasi furnizori au uitat sa instaleze diverse echipamente. "In lista vor fi si strazi unde nu s-a realizat inca integral sistemul de canalizare, in sensul ca exista canalizare menajera, nu si pluviala. In aceste cazuri, in acordul-cadru va fi prevazuta la categorii de lucrari si amenajarea canalizarii pluviale inainte de asfaltare", a spus seful Serviciului intretinere drumuri din Primaria Craiova, Niki Crecorian.
Acesta a mai aratat ca pe majoritatea strazilor care vor fi asfaltate pana in 2014 va fi introdusa si reteaua netcity. In acordul-cadru de modernizare, reabilitare si intretinere a strazilor urmeaza sa fie prinse circa 600 de drumuri, insa o lista completa va fi gata cel mai probabil saptamana viitoare.