ASCENDI INC, cel mai nou emitent de tichete de masa, a evaluat potentialul de crestere a pietei acestor produse valorice in Romania. La sfarsitul semestului I din acest an, din totalul de 5.542.000 salariati angajati cu carte de munca, doar 2.257.000 beneficiau de tichete de masa, aceste produse avand o rata de penetrare a pietei de doar 41%. Cu toate acestea, piata tichetelor de masa din Romania a depasit, in acest an, pragul de 1 miliard de euro.
ASCENDI INC estimeaza o crestere anuala de 6% a fortei de munca angajate cu forme legale in Romania, precum si o crestere cu minim 20% a preferintelor angajatorilor pentru aceste produse financiare. Astfel, tot mai multi angajatori devin constienti de avantajele pachetelor salariale care contin tichete de masa, tichete cadou sau tichete pentru cresa:
- sunt total deductibile;
- fidelizeaza angajatii fata de companie si stimuleaza cresterea performantelor profesionale ale acestora;
- sunt usor de aministrat: o comanda, o plata, o livrare;
ASCENDI INC va dezvolta o retea de servicii la nivel national si si-a propus ca, datorita potentialului de crestere a pietei, pana la sfarsitul anului 2008, sa aiba un portofoliu de peste 30.000 de utilizatori de tichete, iar, pana la finalul anului urmator, sa ajunga la o cota de piata de peste 8%, beneficiarii serviciilor sale urmand sa depaseasca 200.000 de utilizatori.
Managementul companiei promoveaza flexibilitatea fata de nevoile clientilor si loialitatea, ca principalele valori care vor permite intoducerea de noi standarde ale profesionalismului pe aceasta piata. Filosofia companiei vizeaza maximizarea adaptabilitatii si a promptitudinii fata de solicitarile clientilor. Tichetele de masa, tichetele cadou si tichetele de cresa alaturi de programele de motivare si fidelizare Fidelitas sunt primele produse lansate pe piata de ASCENDI INC, urmand ca, pana la jumatatea anului viitor, sa se mai introduca cel putin inca doua produse.
In Romania valoarea nominala a unui tichet de masa este de 2,11 euro, in Ungaria este de 3,27 euro (pana in limita a 72 euro pe luna), in Austria, de 5,50 euro, iar in Franta, de 5,04 euro. Consideram ca prin acordarea tichetelor de masa, castiga nu numai angajatii si angajatorii, dar si statul roman care atrage in zona legalitatii venituri substantiale, stimuleaza formele legale de angajare a fortei de munca si promoveaza politici sociale cu efecte concrete in cresterea nivelului de trai al populatiei.