ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a anuntat sindicatele ca ar putea concedia 16% din angajatii din SUA, incepand din luna ianuarie, ca urmare a problemelor de pe pietele auto, a bunurilor de consum si a utilajelor industriale, potrivit Wall Street Journal. Masura ArcelorMittal ar reprezenta cea mai mare concediere colectiva din industria otelului din SUA, de la declansarea crizei financiare, considera cotidianul american.

Disponibilizarile nu sunt iminente, insa grupul a avertizat liderii sindicali ca vizeaza renuntarea la 2.444 de angajati la otelaria Burns Harbor din statul american Indiana. "Posibilele reduceri ale fortei de munca sunt rezultatul direct al climatului economic dificil cu care ne confruntam", a precizat purtatorul de cuvant al ArcelorMittal SUA, William Steers.

Producatorul de otel a anuntat, recent, diminuari temporare ale productiei cu pana la 35%, amanarea planurilor de dezvoltare, reduceri mai drastice ale costurilor si a datoriilor, ca raspuns la incetinirea cresterii economiei mondiale.

In Romania, ArcelorMittal detine patru combinate siderurgice, la Galati, Iasi, Hunedoara si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.