Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, le-a declarat simbata fermierilor galateni in cadrul unei intilniri in comuna Costache Negri ca rolul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) nu a fost inteles de "factorii responsabili din minister", facind trimitere la fosta conducere a institutiei in frunte cu Gheorghe Flutur.

Pe lista neagra a ministrului au fost trecuti patronatul din agricultura, care inregistreaza debite catre Agentia Domeniilor Statului la plata redeventei, si datornicii la bugetul de stat. Agentia "a fost construita pe un sistem pe care il condamn", si-a continuat rechizitoriul Traian Remes, care este de parere ca institutia avea un cu totul alt rost in agricultura. "Rostul APIA este de a stabiliza piata. Daca preturile s-ar prabusi, APIA trebuie sa cumpere productia pentru a depasi cu putin costurile de productie si sa asigure un mic profit", precizeaza ministrul Agriculturii, care incheie sustinind ca agentia nu este in prezent pregatita sa-si asume acest rol.

Pe de alta parte Remes afirma ca nu este dispus sa intervina in stabilirea unui pret de referinta la anumite produse agricole, cum ar fi laptele sau legumele si fructele, acest rol revenind in exclusivitate pietei.