Fondul Proprietatea se pregateste sa le dea fostilor proprietari informatii despre bursa si despre actiunile pe care le vor primi cu titlu de despagubire prin intermediul brosurilor si al publicitatii cumparate in publicatii de larga circulatie. Presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, Nicolae Ivan, a declarat ieri ca "in cateva zile va aparea o brosura despre Fondul Proprietatea" si ca in curand va incepe o campanie de promovare a ceea ce inseamna acest fond prin incheierea de contracte-cadru cu un numar suficient de mare de publicatii incat sa fie acoperit teritoriul intregii tari. Potrivit lui Ivan, prima parte a campaniei de popularizare a fondului va necesita cheltuieli de circa 100.000 de euro.
Oficialul Fondului Proprietatea a adaugat ca "incepand de luni vom afisa pe siteul www.fondulproprietatea.ro informatii financiare detaliate sub fiecare societate in parte si vom incerca sa transformam portalul intr-o baza de date".
Ieri, a fost ales consultantul juridic al Fondului Proprietatea, iar acesta este reprezentat de casa de avocatura internationala Allen & Overy, care a castigat licitatia organizata in acest sens. Reamintim ca Allen&Overy a asigurat si consultanta juridica pentru Erste in preluarea BCR.
Ivan estimeaza ca, pana la mijlocul lui aprilie, va fi prezentata Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare propunerea de listare a Fondului la Bursa de Valori Bucuresti. Potrivit acestuia, in jur de 15 mai, va fi organizat concursul pentru selectarea administratorului Fondului. (Simona Dobre)