Galatenii vor fi nevoiti sa plateasca mai multi bani la intretinere ca urmare a majorarii, la 1 mai, cu 37%, a pretului unui metru cub de apa potabila, noul pret urmind a se regasi in facturile aferente lunii iunie.

Potrivit hotaririi Consiliului Local, societatea Apa Canal a majorat, la 1 mai, cu 37%, de la 17,30 lei la 19 lei, pretul metrului cub de apa potabila. Potrivit directorului general al Apa Canal, Marin Costel, cresterea va fi resimtita in valorile facturilor aferente lunii iunie, care au inceput sa fie distribuite catre asociatiile de proprietari si locatari din municipiu. "Practic acum vom incepe sa incasam contravaloarea facturilor aferente lunii mai. Potrivit estimarilor pe care le-am facut , contravaloarea apei reci furnizate in cursul lunii mai de societatea noastra consumatorilor casnici a fost in jur de 1.530.000 de lei", ne-a mai precizat Marin Costel.

Potrivit aceleiasi surse, cuantumul total al restantelor de plata inregistrate de populatie catre societate se ridica la 10 milioane de lei, suma care include atit debitele de baza, cit si penalitatile aferente neachitarii la termen a facturilor. In ceea ce priveste nivelul incasarilor de la consumatorii casnici, directorul general al Apa Canal sustine ca facturile curente sint achitate intr-un procent multumitor. "Incasarile la facturile curente emise catre populatie au depasit procentul de 94% , cel mai mic procent fiind inregistrat in cazul achitarii penalitatilor de intirziere aferente neachitarii la termen a contravalorii serviciilor oferite de Apa Canal. In acest ultim caz e vorba de un procent doar de 10%, ceea ce arata ca cel mai greu este sa incasam datoriile reprezentind penalitati si majorari de intirziere", ne-a mai declarat Marin Costel.

In timp ce are de primit de la consumatorii casnici aproximativ 10 milioane de lei, Apa Canal are datorii de aproximativ 22 de milioane de lei. Deoarece nu si-a achitat datoriile inregistrate catre Directia Apelor Romane Galati, societatii locale de distributie a apei potabile i-au fost blocate conturile in urma cu circa 10 zile, motiv pentru care nu mai poate face plati.