Conducerea Apa Grup lucreaza in paralel si la noul operator. Maricel Georgescu, directorul Apa Grup, si alti 20 de subordonati, transfera atributiile pe Nova Apa Serv, fiind angajati la ambele firme. "Vom primi jumatate din salariu de la Apa Grup si jumatate de la noul operator", a declarat Maricel Georgescu. Conducerea Apa Grup a mentionat ca in prezent se lucreaza la transferul contractelor cu furnizorii si, dupa ce se rezolva si problema TVA catre firmele de constructii care lucreaza prin programul ISPA, se poate solicita licentierea noului operator. Maricel Georgescu estimeaza ca noua societate sa devina functionala la jumatatea lunii viitoare sau cel tarziu la inceputul lunii octombrie, iar primele facturi vor fi eliberate dupa 30 de zile. Dupa acest interval se va desfasura si o campanie de schimbare a contractelor cu clientii.
Infiintarea unei noi societati care sa functioneze pentru inceput in paralel cu Apa Grup este motivata de situatia economica grava a actualului operator. Prin Nova Apa Serv, conducerea CJ vrea sa acceseze fonduri europene in valoare de 100 de milioane de euro pentru o noua aductiune cu apa din Prut, Apa Grup neavand nicio sansa sa ia banii din cauza datoriilor la stat, ajunse la 70 de milioane de lei.
Strategia autoritatilor prevede functionarea in paralel a celor doua societati pana in 2011, termen pana la care se deruleaza programul ISPA accesat de Apa Grup. Ulterior, Apa Grup ar urma sa intre in insolventa, iar Nova Apa Serv sa ramana singurul operator.